MÓZES ÉS ,,NÉPE"


Az Ószövetség kedvenc szereplője Mózes.
Mózest, ha nem is teljesen, de hallásból szinte mindenki ismeri...
Egyértelmű uszítást hajtott végre a békés, fejlett Egyiptomban.
Beszéljünk tehát a kereszténységet megelőző időkről, amit mindenki fejébe belesulykolnak.

(Egyiptom ataiszi gyarmat. Ataiszton magyar-hun vérű emberek éltek, és ők gyarmatosították Egyiptom területét. Természetesen közrejátszott még rengeteg tényező, mint az isteneknek nevezet fejeltt technológiával rendelkező faj Földrejövetele, hatalmi harcaik és így tovább!
Az egyiptomi hieroglif(a) teljes mértékben értelmezhető magyar nyelvtudással. 
Aki érdekel tudnám ajánlani kedves ismerősöm, megtekinthetitek: ITT és ITT)

A zsidók ott voltak Egyiptom területén, és az egyiptomiak jóhiszeműen munkát adtak nekik.
Nem lehet azt mondani, hogy rabszolgák, hisz ha valaki ismer zsidót, mikor végez egy héber fizikai munkát ? Soha. És még ha agyon is verték se végzett, mert túl büszke, az EGO elvakítja őket.

Így az a megoldás maradt, hogy ők nem rabszolgák voltak, hanem munkások, de szabadok, egyiptom polgárai.

Hisz az egyiptomiak a falaikon belül egyúttal biztonságot is nyújtottak a hébereknek a bármilyen veszély elől. Még maguk a zsidók sem lázadtak, hisz minek ?

És erre jön ez a Mózes, a zakkant, aki azt mondja látomásai vannak egy Jahve (JHWH) nevű istentől, és hát pont Mózes neve meg egy jövendölésben volt benne... jé. Hogy egybeesik.
Meghallgatták őt, de semmi. Mózes kérte, könyörgött, parancsolt, lázított, de semmi se történt a zsidók között. Na vajon miért ? 
Mi is volt Mózes terve / ajánlata ? Elmenni az ún. Kánaánba, ami a Közel-Keleten van, tőlük keletre, és 2 sivatagon, meg a Vörös-tengeren kellett átmenni, miközben egy hóbortos vénember szava volt az egyedüli biztosíték arra, hogy ott egyáltalán várja ott őket BÁRMI IS...
Nem csodálkozok, hogy senki se ugrált örömében a terv hallatán.
Aztán megjelent a népét magára hagyó Jehova és csapásokkal sújtotta az egyiptomiakat, akik érthető módon nem engedték csak úgy elmenni a munkaerejüket, lényegtelen, hogy rabszolga vagy fizetett, ha eddig képesek voltak fizetni, ezután is tudták volna, de a helyi munkaerő óriási kiesése talán bármely birodalmat kiakasztott volna, szerintem !

Ne felejtsük, ez ugyan az a ravasz, alattomos Jahve, akiről Nimrúd nagykirályunk később tudomást szerzett és megpróbálta legyőzni (Bábeli Torony története). Sajnos még neki sem sikerült. Azóta is örök álomban van (kóma), ahogy a népe is (mi).

A továbbiakat már sokak ismerik...
Mindenesetre azt viszont nem biztos, hogy Mózes és az egyiptomi néptörzsből kiszakítottak kb. 40 évet bolyongtak a sivatagban (eközben lett csak úgy meg a kőtábla, a parancsolatokkal).
Valószínű mind edzett sivatagjáró volt, az asszonyok meg a gyerekek is... na persze.

Erre ugyan van logikus megoldás, amire az emberemlékezetből csak mi emlékszünk:
holdévek, ez a legkézenfekbőbb számítás. Sokféle időszámítás volt abban az időben.
(Egy kis számítás:
250 holdév kb. 19 esztendő
VAGY
130 holdév kb. 10 esztendő

250:19=1:X
250/X=19/1
250*1=X*19
X=250/19
X=13.15789 

Azaz 1 év, esztendő más néven napév az kb. 13 holdév.

Ha a 40-et elosszuk 13-mal: )

40 holdév = 3.04 mai számítással mért esztendő

(egy forrás a holdévek esztendőkké alakítására: 
...Az Ataisz pusztulását követő 250. holdévben (kb. 19 év múlva)...

egy másik forrás (10. oldal közepén):
...(1 napév = 13 holdév számolással)...


Miért kellett 40 holdévig, vagy több, mint 3 esztendőig a sivatagban fejetlenkedni?
Hát miféle ,,isten" ez a Jehova, hogy ilyenre utalja a népét?
És elmondom, ha ,,keresztények vagytok", akkor a bibliai isten ugyan az az isten, mint amelyik 40 évig a zsidókat ott kóboroltatta.
Vigyázzunk! A zsidók a kiválasztottak és ezt tette velük... hát mit tesz akkor a nem kiválasztottakkal?! Nem is akarunk belegondolni...
De elég ha csak megnézzük az ,,istenük" nevét:

JaHVe(H) = JeHoVa(H)
JHVH
JHWH vagy YHWH

A német nyelv még mindig őrzi a néma H hangot.
És a franciák se ejtik. Ahogy a (bár manapság már elég ritkán használt) londoni munkás középostálybeli nyelvjárást, a Cockneyban is felfedezhető a nem ejtett H hang.
A magyar – nem zsidó – bibliafordításokban többnyire az Úr (a görög és latin fordítások nyomán), ritkábban a Jehova, újabban, és a teológiai irodalomban csaknem kizárólagosan a Jahve alakok terjedtek el.
( https://hu.wikipedia.org/wiki/JHVH )
A magyar fordításban egy semleges ,,Úr" Jehova. Nem isten, nem teremtő isten, csak úr.

Nem hiába mondom, hogy JHWH nem isten, hanem inkább démonhoz hasonlító lény! A főgonosz szerepét legalábbis sok száz évre átvette, az biztos.
Isten nem száll meg és nem késztet őrültségekre minket, egy démonszerű lény annál inkább.

Nézzük miket mondott Mózes, amit fel is jegyeztek:
Mózes 15/6: Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.
( http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=5&c=15&v=6 )
Itt már kimutatkozik, honnét is van az az ötlet, hogy ők hivatalnokok, bankárok és hitelezők legyenek. Ez nem egy vallás, ez egy foglalkozás ! 
Mózes 15/22: A te kapuidon belül edd meg azt; a tisztátalan és a tiszta egyaránt, mintha őz volna az vagy szarvas. 
Mózes 15/23: Csakhogy a vérét meg ne edd, hanem a földre öntsd azt, mint a vizet.
( http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=5&c=15&v=22 )
Én csak egyet fűznék kapásból ehhez: a magyar mondák szent állata ? A szarvas.
A második részben szerintem a pazarlásra oktat, valamint arra utal egyélrteműen, hogy a szarvas nem ér annyit se, meg kell alázni azzal, hogy a földre öntjük vérét.
Az se kerülheti el az ember figyelmét, hogy a vért azonosítják a ,,mint" szóval a vízzel.

Van erre a magyarnak egy jó közmondása: 
,, A vér sosem válik vízzé ! " 
Mózes 18/10: Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegyMAGYARázó, se varázsló.
A magyar hagyományok szerint nem vízzel, hanem tűzzel kereszteltek.
Ez is azt bizonyítja, hogy a magyarok az őskeresztények, és nem a zsidók.
Úgy történt, hogy megfogták a kisgyereket és átugrottak vele egy tűzrakás felett (parázs inkább).
Később ezt maguktól csinálták már, hitünk megújítása érdekében a magyarok, mikor már képesek voltak saját lábukon átugrani a tűz felett!

S mind ezt tiltotta meg az isten a zsidóknak is? Ez felvet még egy érdekes dolgot: ők is ilyen hagyományokat ápoltak Jahve előtt? Akkor ki is az ősibb?...
És tilt mindent, ami az igazság megtudására szolgál. Ezek TUDÓ emberek voltak, hisz nem légből kapott információkat mondak a jövendőmondók.

És a kedvencem, hogy megtiltja azt is, hogy valamire MAGYARÁZATOT adjanak. Hisz jegymagyarázók, vagy jelmagyarázók tiltása is megtörtént. Minden jelekben közlődik az égiek és mi közöttünk. Most ezt a csatornát ködösítetné be Jahve.

Ahhoz képest Mózest eléggé csípte a népe is, de JHWH is, közben meg kettéválasztotta a Vörös-Tengert ? Érdekes ütközés...
Mózes 18/11: Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző.
Itt is folytotódik az elsötétítés.
A titok-fejtőkre azért nem volt szükség, hisz gyorsan kiderítették volna mi is az igazság erről a démonról vagy al-istenről. És lelepleződik, elveszti hatalmát.
Halottidézőkkel való kapcsolatba lépés még izgalmasabb. Hiszen az egyiptomiaknál volt ez hagyomány. Van is erről könyük, a Halottak Könyve.
A halott faraót viszahívták, hogy nehéz időben segítsen, tanácsokkal lássa el az aktuális uralkodót. Ez nem hülyeség és képzeljetek bele mekkora tudás és adottság kellett, hogy idézzenek egy halottat ! Manapság még közel sem jár a technológia ehhez, akkor meg csinálták nagyba 6 ezer éve, mi, az egyiptomi magyarok. 
Mózes 18/12: Mert mind utálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen utálatosságokért űzi őket az Úr, a te istened te előled.
Nagyon egyszerűen az ,,úr" azért utálja, mert fél tőlük és az igazságtól.
És érdekes, az eddig jóságosnak vélt isten most UTÁLATOSSÁGért űzi őket? Akkor mire tanít valójában: szeretetre vagy utálatra és üldözésre?
Mózes 18/13: Tökéletes légy az Úrhoz, a te Isteneddel.
Légy szolga, adj meg neki mindent, és cserbe jobbik estben 40 év sivatagot kapsz. (Igaz, ez nem a mai értelembe vett éveket illeti, de az emberi emlékezet már erre sem emlékszik, ezt is csak mi tudjuk értelmezni, magyarok.)
Mózes 18/14: Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzensz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak, de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened. 
( http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=5&c=18&v=10&vs=10-14#v8 )
Mózes 15/26: Ezt mondta: Ha engedelmesen hallgatsz Istenednek, az ÚRnak szavára, és azt teszed, amit ő helyesnek tart, figyelsz parancsolataira, és megtartod minden rendelkezését, akkor nem bocsátok rád egyet sem azok közül a bajok közül, amelyeket Egyiptomra bocsátottam. Mert én, az ÚR, vagyok a te gyógyítód. 
Egyértelmű, hogy kizár mindenki mást és vak engedelmességet követel.
Fenyegetőzik az egyiptomi csapásokkal a SAJÁT KIVÁLASZTOTT NÉPÉRE. Szóval fél JHWH.
És egyértelművé teszi, hogy ő a gyógyító. Viszont ő a rontó is egyben... hogy is van ez ? Generál egy problémát, amit ő maga old meg, és beállítja istennek saját magát a megoldása miatt. Megszokott modell ez.
Manapság is létezik ilyen, ezt hívjuk se vele-se nélküle kapcsolatnak.
Mózes 7/16: Megsemmisíted mindazokat a népeket, amelyeket hatalmadba ad Istened, az ÚR. Ne szánd őket, és ne tiszteld isteneiket, mert tőrbe ejtenek!
(http://szentiras.hu/UF/5Móz7)
Egyértelmű uszítás népirtásra. Nem egy ilyen történt, és történik manapság is...

És végezetül, hogy értsük az élősködő viselkedést kezetektől fogva:

Mózes 6/10: És mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a mely felől megesküdt a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy ad néked nagy és szép városokat, a melyeket nem építettél;
Mózes 6/11:  És minden jóval telt házakat, a melyeket nem te töltöttél meg, és ásott kutakat, a melyeket nem te ástál, szőlő- és olajfakerteket, a melyeket nem te plántáltál; és eszel és megelégszel
Mózes 6/17: Hogy elűzzed minden ellenségedet a te színed elől, a mint megmondotta az Úr. 
http://www.immanuel.hu/biblia/biblia.php?konyv=5&fejezet=6&o1=2&o2=3&o3=4 )

Lényegében itt arról van szó, hogy ez az istennek nehezen nevezhető megalomániás bábumester olyan földet ígért a kiszakított népből, ami sosem volt az ő birtoka. Amiért ölni kellett, amit el kellett foglalni, ahol ők sosem jártak és ahol sosem tettek le semmit ,,az asztalra". Így a sémi népek hagyományának élve ők nem vetnek, hanem elveszik más aratását.


Képek: Google

MAGmenTŐ 

Megjegyzések